Vi producerar mindre nu än på flera år

Vi producerar mindre nu än på flera år. Tempot i fabriken har saktat ner. Vissa oroar sig, det märks. Men jag andas ut. Oron är utanför nu, minibossarna talar om det, rabblar siffror, det är oroligt på ”marknaden” säger de. Oron har tagit över deras liv och lämnat mitt. Det är deras tur att plågas. Jag är fullständigt likgiltig för det, det är inte mitt företag, det är inte min smärta. De oroas för det, cheferna och de gamla och de utanför också, det är deras liv, fabrikslivet, de trivs med det och vet inget annat. Jag kan inte sörja det. Jag hatar det och jag gläds för den kommande stormen. Jag är inte rädd för den, jag längtar efter den, den kommer med slutet på det här fabrikslivet, det är en befrielse, jag kommer inte se tillbaka, inte stå i vägen bara heja på och hjälpa stormen riva allt, inte lämna något kvar. Jag känner redan av det, vi har saktat ner, jag andas ut, vi andas ut, vi talar, de är oroliga, jag ler, de förstår inte, missförstår, men jag bryr mig inte för vi springer inte längre, vi har luckor nu, tid över, det är vår tid. De kommer att förstå.


Tags:

 
 
 

Kommentarer inaktiverade.