Det är tur att vi har funnit vår Lärare

Det är tur att vi har funnit vår Lärare. Vi kan alltid fråga vad skulle vår Lärare säga. Han skulle säga att det är slöseri med tid att jämra sig över det man kört fast i, gör något annat istället. Det finns tusen uppgifter för oss! När tog du en lång promenad senast? Dina löjliga små powerwalks räknas inte. Gå i timmar! Fukten är jobbig, visst, men motionen gör dig gott. Så är det. Man måste ha gått en tid för att skriva ett ord. Vill man skriva flera måste man ha gått en längre tid.

Vi undrar om de gick mycket vid klostren. Kanske hade de tillräckligt med sysslor för att ge kroppen vad den behövde. Klosterdisciplinen skulle inte vara möjlig utan det. Och vårt arbete kommer inte att vara möjligt utan långa promenader. Vi oroar oss i onödan för tidsbristen men vad spelar tiden för roll om vi ändå inte arbetar när vi har den? Vår Lärare skulle kasta ut oss med en gång. Gå! Gå i timmar! skulle han säga.


Tags:

 
 
 

Kommentarer inaktiverade.