Viljan att veta är bra

Viljan att veta är bra. Den är nyttig och man ska hålla kvar i den så länge som möjligt. Men om du ska börja tänka, verkligen tänka på riktigt, måste man hitta outforskad mark. Relativt outforskad i alla fall. Det är vad vår lärare skulle säga till oss. Själv förmedlade han bara vad hans föregångare hade kommit fram till. Varje ord, varje stavelse kopierade han, för hand och om och om igen. Och det är ok för han var ingen tänkare. Om han ens hade aspirationen att bli nästa stora teolog som kastade om allt igen så kom han hur som helst fram till att han blott var en simpel människa efter träningen. Alla måste igenom den först. Oavsett om du är en simpel människa eller en stor tänkare så måste du igenom träningen först. Viljan att veta är träningen. Kanske håller den i sig livet ut, kanske leder den ut i outforskad mark, det är omöjligt att veta på förhand. Så håll kvar vid viljan, så länge du kan.


Tags:

 
 
 

Kommentarer inaktiverade.